Γνωσιακή Βάση: JetBackup
0040 - Τι είναι τα File Backups

Μεταξύ των υπολοίπων τύπων backup που κρατάει καθημερινά το JetBackup, είναι και αυτά των File Backups, τα οποία θα βρείτε στο cPanel >> Home >> JetBackup >> File Backups.

Εκεί υπάρχουν τα backups, όλων των αρχείων που διατηρείτε στο λογαριασμό cPanel σας και συγκεκριμένα σε όλο το root φάκελο. Διαλέγετε την ημερομηνία του backup και πατάτε το FILE MANAGER.

Έπειτα μπορείτε να δείτε όλα τα αρχεία του web server σας, ακριβώς όπως ήταν την ημερομηνία που διαλέξατε και ακριβώς όπως θα τα βλέπατε από το cPanel File Manager ή το FTP Client σας (Τι είναι το FTP?). Σημαντικό να σημειωθεί πως αν επιλέξετε το "Show Hidden Files" θα μπορείτε να δείτε και τα "κρυφά" αρχεία, που διαφορετικά δε θα είχαν εμφανιστεί.

Στη συνέχεια, βρίσκετε και επιλέγετε το backup αρχείο (ή αρχεία, καθώς υπάρχει δυνατότητα πολλαπλής επιλογής) που σας ενδιαφέρει και πλέον έχετε τη δυνατότητα να κάνετε επαναφορά ή αντίστοιχα να το κατεβάσετε. Αναλυτικότερα, αφού έχετε επιλέξει το αρχείο, πατώντας RESTORE SELECTED,

επιλέγοντας "Are you sure you want to restore this account?" και Add to Restore Queue, μετά από λίγο η ανάκτηση θα ολοκληρωθεί, επαναφέροντας το αρχείο που επιλέξατε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το εκάστοτε backup αρχείο στον υπολογιστή σας πατώντας Download Selected

 αφού το έχετε επιλέξει και επιβεβαιώνοντας πατώντας Add to Download Queue.

Μετά από λίγο, κάτω από το "Downloads" πάνω δεξιά θα εμφανιστεί το download link του αρχείου που επιλέξατε. Σε περίπτωση που επιλέξατε πολλαπλά αρχεία, το download link θα δημιουργήσει αντίστοιχα ένα συμπιεσμένο αρχείο (.tar.gz) περιέχοντας όσα αρχεία επιλέξατε.


* Να σημειωθεί πως σε κάθε κατηγορία του JetBackup, μπορεί να υπάρχει μόνο ένα (1) ενεργό backup download link, άρα αν κάνετε Download Selected / GENERATE DOWNLOAD σε κάποιο άλλο backup, το προηγούμενο προσωρινό download link θα απενεργοποιηθεί. Αν υπάρχει κάποιο ενεργό backup download link μπορείτε να το εντοπίσετε στην κατηγορία JetBackup Queue.


IpHost Support - Innovative Web Solutions