Γνωσιακή Βάση: Emails > Spam
0050 - Ο ISP μου έχει κάνει blacklist την IP, φταίει η IpHost;

Η γρήγορη απάντηση είναι πως η IpHost (και ο webserver που σας παρέχει) δεν επηρεάζει την τοπική IP σαςάρα δε θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο.

Εφόσον η IP που "βγαίνει" ο εκάστοτε υπολογιστής/συσκευή σας μέσω του ρούτερ σας έχει γίνει blacklisted από τον ISP (πάροχος υπηρεσίας ίντερνετ), είτε είναι στατική IP ή ολόκληρο το block της δυναμικής IP που σας έχει αποδοθεί, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ίδιο τον πάροχο το συντομότερο δυνατόν για να μάθετε το λόγο που αυτό συνέβη και πιθανές λύσεις από πλευράς του. Ενδεικτικά, αν μπορείτε να αποδείξετε στον ISP πως δεν ευθύνεστε για το blacklist, είναι τεχνικά εφικτό να προβεί σε αλλαγή της στατικής IP που σας έχει αποδοθεί, χωρίς όμως να αποτελεί λύση ή πάγια τακτική των παρόχων στην Ελλάδα. Αν πάλι δε χρησιμοποιείτε στατική IP, σπάνια θα ασχοληθεί ο εκάστοτε πάροχος και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι reboot του ρούτερ σας ελπίζοντας η νέα δυναμική IP που θα αποδοθεί αυτόματα μετά την επανεκκίνηση δε θα ανήκει στο ίδιο εύρος blacklisted IP.

 Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε επικοινωνία με τον ISP για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, εξετάστε πρώτα τα παρακάτω ενδεχόμενα:

→ Σιγουρευτείτε πως δεν έχετε πραγματοποιήσει ενέργειες όπως μαζική αποστολή emails χωρίς να ακολουθείτε τις ορθές πρακτικές προς αποφυγή χαρακτηρισμού spam.

→ Επίσης βασική ενέργεια είναι να γίνει και ένας ολοκληρωμένος έλεγχος κακόβουλου λογισμικού (malware/spyware check) για τυχόν μολύνσεις. Σε κάθε περίπτωση, ένα πολύ χρήσιμο online εργαλείο που θα βοηθήσει να εντοπιστεί το πιθανό blacklist καθώς και ακριβώς την λίστα που έχει προστεθεί είναι το https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx.


IpHost Support - Innovative Web Solutions