Γνωσιακή Βάση: Emails > cPanel
0210 - Πώς μπορώ να δημιουργήσω email forwarder

Για να δημιουργήσετε έναν email forwarder (αυτοματοποιημένη προώθηση αλληλογραφίας), θα πρέπει να μεταβείτε από την αρχική σελίδα του cPanel, στην  κατηγορία Email Accounts (ή Email)  και να επιλέξετε την επιλογή Forwarders.

Στην νέα σελίδα που θα δείτε, επιλέξτε Add Forwarder ώστε να μεταβείτε στην σελίδα προσθήκης forwarder. Έπειτα συμπληρώστε στο πεδίο Address to Forward το πρώτο μέρος του email account σας (π.χ user@exampledomain.gr) και μετά συμπληρώστε στο Destination την διεύθυνση στην οποία επιθυμείτε να γίνει η προώθηση. Τέλος, επιλέξτε Add Forwarder.




* Σημείωση 1: Εάν λάβετε το μήνυμα λάθους "The system could not add the forwarder: (Warning: “fake-mailuser@webpages.gr” does not refer to a valid local email account or alias. The system will not create a forwarder, because it already sends that email to the default address.)", σημαίνει πως έχετε καταχωρήσει ένα Email Forwarder σε email του ίδιου domain, το οποίο δεν υπάρχει. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε πως να κάνετε "Δημιουργία νέου Email".

** Σημείωση 2: εαν προσθέσετε Email Forwarder σε λογαριασμό email εκτός του ίδιου domain (πχ. gmail.com), το rule θα προστεθεί κανονικά, αλλά εφόσον το email έχει καταχωρηθεί λάθος ή δεν υπάρχει, δεν θα λάβετε σχετικό Error όπως παραπάνω. Θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε κανονικά emails στον αρχικό λογαριασμό, αλλά τα forwarded emails θα πηγαίνουν σε λάθος ή κανέναν παραλήπτη αντίστοιχα. Για να μη συμβαίνει αυτό μπορείτε να ορίσετε μια διεύθυνση σαν “catch-all.


IpHost Support - Innovative Web Solutions