Γνωσιακή Βάση: Emails > Ρυθμίσεις Mail Client
0150 - Πώς μπορώ να φτιάξω υπογραφή στο RoundCube Webmail Client

Για να προσθέσετε υπογραφή αλληλογραφίας (email signature) στο λογαριασμό σας, πάτε στο webmail.mydomain.com (πληκτρολογείτε webmail. πριν το domain σας και κάνετε log in) ή μέσω του cPanel >> Home >> Email >> Email Accounts.

Στο λογαριασμό email που επιθυμείτε επιλέγετε CHECK EMAIL

και ανοίγουμε το Webmail πατώντας στο λογότυπο "roundcube" πάνω αριστερά.

Έπειτα, μέσα στο RoundCube Webmail interface πατάτε το γρανάζι (settings/ρυθμίσεις) που βρίσκεται στην κάθετη μπάρα αριστερά

και κάνετε κλικ στην επιλογή Identities από το μενού.

Στη συνέχεια συμπληρώνετε το όνομα που θέλετε να βλέπει ο παραλήπτης, και προαιρετικά Organization, Reply-To και Bcc σε περίπτωση που θέλετε σε κάθε απάντηση να υπάρχουν ήδη καταχωρημένα (Set default: On)

και πατάτε το εικονίδιο κάτω από το "Signature" για να ενεργοποιηθεί το HTML στην υπογραφή,

 έτσι ώστε να μπορέσετε να εισάγετε μια εικόνα, πατώντας το σύμβολο [+] και κλικ στην επιλογή Image.

Στη συνέχεια, στο πεδίο Source κάνετε επικόλληση το πλήρες url της εικόνας ή εναλλακτικά δίπλα στο Source πατάτε το εικονίδιο και Add image,

επιλέγετε την εικόνα που θέλετε να ανεβάσετε και πατάτε Open/Άνοιγμα.

Την επιλέγετε όταν εμφανιστεί

και πατάτε Ok.

Συμπληρώνετε τις πληροφορίες που θέλετε να εμφανίζονται στην υπογραφή μαζί με την εικόνα που ανεβάσατε και πατάτε Save για να αποθηκευτεί η υπογραφή.

‼ Προσοχή: Από προεπιλογή, το HTML είναι απενεργοποιημένο στο RoundCube Webmail Client. Επομένως, αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργίας υπογραφής παραπάνω, σε όλα τα νέα emails πλέον θα εμφανίζεται η υπογραφή που δημιουργήσατε, ωστόσο θα πρέπει κάθε φορά που θα στέλνετε νέο email να ενεργοποιείτε εκ νέου την επεξεργασία HTML για να μπορείτε να δείτε την εικόνα και τη μορφοποίηση που ορίσατε (bold, italics κλπ.) στην υπογραφή πατώντας το εικονίδιο κάτω από το "Subject" όπως φαίνεται παρακάτω.

Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση έτσι σε ενεργοποιημένο HTML και να αποφύγετε την παραπάνω διαδικασία χειροκίνητης ενεργοποίησης σε κάθε νέο μήνυμα, διαβάστε το σχετικό άρθρο Γιατί η υπογραφή μου δεν εμφανίζεται σωστά στο RoundCube Webmail Client.


IpHost Support - Innovative Web Solutions