Γνωσιακή Βάση: Emails > cPanel
0140 - Πώς να ρυθμίσω κάποια εισερχόμενα emails να πηγαίνουν αυτόματα σε ένα φάκελο

Σημαντικό: προτείνεται η χρήση πολλών απλών φίλτρων αντί της χρήσης ενός πολύπλοκου φίλτρου. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή το Exim (ο Mail Transfer Agent του server) χειρίζεται πολλά απλά φίλτρα πιο αποτελεσματικά από ένα  πολύπλοκο φίλτρο.

Για να πηγαίνουν κάποια emails σε συγκεκριμένο φάκελο αυτόματα θα δημιουργήσουμε ένα φίλτρο.

Στο search bar της cPanel, πληκτρολογήστε Email Filters.

Σας εμφανίζονται 2 επιλογές, τα Email Filters και τα Global Email Filters. Αν θέλετε το φίλτρο να ισχύει για ένα συγκεκριμένο χρήστη πατήστε στο Email Filters. Αν θέλετε το φίλτρο να ισχύει για όλους τους χρήστες του cPanel account σας πατήστε στο Global Email Filters. Στο παράδειγμα μας, θα δημιουργήσουμε φίλτρο για ένα χρήστη αλλά η διαδικασία είναι η ίδια και για global-level ή ακόμη και domain-level με συνδυασμό rules.

Για το λογαριασμό email που θέλετε να δημιουργήσετε το email filter, πατήστε Manage Filters.

Πατήστε Create a New Filter.

Ονομάστε το φίλτρο σας, γράψτε το Rule και για Action, επιλέξτε Deliver to Folder από το drop-down menu και επιλέξτε τον φάκελο στον οποίο θέλετε αυτόματα να μεταφέρετε το email. Στο παράδειγμα της εικόνας, το φίλτρο που έχει δημιουργηθεί για τον χρήστη mailuser@webpages.gr μεταφέρει όλα τα email που αποστέλλονται από τον χρήστη info@webpages.gr στο φάκελο Important.

Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε Create και το φίλτρο δημιουργήθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με email filters δείτε το σχετικό official documentation της cPanel.


IpHost Support - Innovative Web Solutions