Γνωσιακή Βάση: Domains > cPanel
0060 - Redirects

Στο search bar της cPanel πληκτρολογήστε Redirects και πατήστε την αντίστοιχη επιλογή.

Από τη σελίδα Redirects μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαγράψετε τα redirects. Σημειώνεται πως δεν είναι δυνατό να επεξεργαστείτε και να αλλάξετε ένα redirect, θα πρέπει να το διαγράψετε και να το ξανά δημιουργήσετε.

Για τη προσθήκη Redirect:

Επιλέξτε τύπο redirect, συγκεκριμένα η ρύθμιση Permanent ενημερώνει τον browser των επισκεπτών του domain να κάνουν update τα records (π.χ. ενημερώνει τα bookmarks), ενώ η ρύθμιση Temporary δεν ενημερώνει τον browser των επισκεπτών.

Επιλέξτε domain.

Στο επόμενο πεδίο μπορείτε να προσθέσετε το υπόλοιπο κομμάτι του URL, δηλαδή για το παράδειγμα της εικόνας το πλήρες URL είναι το http(s)://(www.)webpages.com/blog.

Στο πεδίο Redirects to συμπληρώστε το πλήρες URL στο οποίο θα γίνετε το redirect.

Για το radio menu www. redirection προτείνεται να κρατήσετε την default επιλογή Redirect with or without www. Με την εξής επιλογή το redirect θα πραγματοποιείτε ανεξαρτήτου αν ένας χρήστης βάλει το πρόθεμα www. στην αρχή του URL.

Το κουτάκι Wildcard Redirect κάνει redirect όλα τα αρχεία του domain στα αντίστοιχα όμοια αρχεία για το redirected domain. Δηλαδή για το νέο εικονιζόμενο παράδειγμα, έχουμε βάλει το webpages.com να κάνει redirect στο webpages.gr, όμως το webpages.com έχει μέσα το αρχείο about και θέλουμε να γίνετε redirect στο αντίστοιχο about του domain webpages.gr. Αν τικάρουμε το κουτάκι Wildcard Redirect τότε το URL webpages.com/about κάνει redirect στο webpages.gr/about. 

Για να διαγράψετε Redirect:

Για το Redirect που θέλετε να διαγράψετε πατήστε Delete.

Στη σελίδα επιβεβαίωσης διαγραφής πατήστε Remove Redirect για να διαγραφεί το Redirect.

 

 


IpHost Support - Innovative Web Solutions