Γνωσιακή Βάση: Emails > Spam
0040 - Τι είναι το Greylisting

Greylisting είναι μια λειτουργία που προστατεύει τους χρήστες email από ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή spam. Πιό συγκεκριμένα πηγαίνοντας στο cPanel >> Home >> Email >> Configure Greylisting μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Greylisting για κάθε domain στο λογαριασμό σας.

Όταν ενεργοποιήσετε το Greylisting, ο email server θα απορρίπτει προσωρινά κάθε email που προέρχεται από αποστολέα που δεν αναγνωρίζει ο server. Αν το email είναι πραγματικό (και όχι spam) ο server που αρχικά το έστειλε, θα προσπαθήσει να το στείλει ξανά μετά από λίγο (5 λεπτά). Μετά από κάποιο χρόνο (μέσα σε 4 ώρες από την αρχική απόπειρα και την απόρριψη) ο email server σας θα αποδεχθεί εν τέλει το email. Μετά από 72 ώρες της αρχικής απόπειρας αποστολής, επιπλέον emails θα θεωρούνται σαν νέες «άγνωστες τριπλέτες» και θα απορρίπτονται ξανά για 5 λεπτά … μέχρι ο αποστολέας να τα στείλει ξανά …) Η διαδικασία του Greylisting αναγνωρίζει και ομαδοποιεί τα εισερχόμενα emails με "τριπλέτες".

Τριπλέτα ορίζεται το σύνολο των εξής τριών χαρακτηριστικών: τη διεύθυνση IP, τη διεύθυνση IP του αποστολέα και τη διεύθυνση IP του παραλήπτη. Με το να αναβάλλει άγνωστες τριπλέτες, η διαδικασία του Greylisting φιλτράρει τα spam, επιτρέποντας στα πραγματικά email μια "δεύτερη ευκαιρία" αποδεικνύοντας την εγκυρότητά τους. ‼ Σημαντική διευκρίνιση πως αν ο αποστολέας κάποιου email έχει ήδη έγκυρα SPF Records (sender policy framework), τότε η το Greylisting παρακάμπτεται και λαμβάνετε αμέσως το email.

 ↓ Ενεργοποίηση και Απενεργοποίηση του Greylisting

  • Εντοπίστε το domain σας από τη λίστα ή εναλλακτικά αναζητήστε το στο Search σε περίπτωση που η λίστα περιέχει πολλά domains.
  • Κάντε κλικ στο on/off για να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε αντίστοιχα το Greylisting για το συγκεκριμένο domain.

Σημείωση: Για να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε όλα τα domains του λογαριασμού σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και επιλέξτε Enable All ή Disable All αντίστοιχα.


IpHost Support - Innovative Web Solutions