Γνωσιακή Βάση: SSL
0040 - Γιατί χρειάζομαι πιστοποιητικό SSL;

Μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί πιστοποιητικό SSL, αποτελεί έναν αξιόπιστο ιστότοπο όπου διασφαλίζεται η προστασία όλων των δεδομένων των πελατών και κατ' επέκταση η ασφάλεια των online συναλλαγών τους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα με τον τύπο του πιστοποιητικού που χρησιμοποιεί ο κάθε ιστότοπος, μπορεί να εμπνεύσει επιπλέον αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών του, προσθέτοντας όλα ή κάποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα στους τύπους πιστοποιητικών SSL.

► Εμφάνιση "λουκέτου" στη γραμμή διευθύνσεων του εκάστοτε browser, αποδεικνύοντας πως ο ιστότοπος είναι ασφαλής

► Εμφάνιση https:/, αντί http:/ στην αρχή ενός URL. Αποδεικνύοντας πως ο ιστότοπος είναι ασφαλής (το γράμμα S στο πρωτόκολλο HTTPS σημαίνει πολύ απλά: HTTP Secure)

► Εμφάνιση διαφόρων πιστοποιητικών εικονιδίων και λογοτύπων, της εκάστοτε εταιρίας που έχει εκδώσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, αποδεικνύοντας πως ο ιστότοπος είναι ασφαλής

► Η γραμμή διευθύνσεων είναι πράσινη και αναγράφει την επίσημη επωνυμία της εταιρίας, αποδεικνύοντας πως ο ιστότοπος είναι ασφαλής, χρησιμοποιώντας μάλιστα το μέγιστο επίπεδο πιστοποίησης "Extended Validation"

► Τα παραπάνω σύμβολα αντιπροσωπεύουν την εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο. Οι χρήστες που δε βλέπουν κάτι από τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να φύγουν από την ιστοσελίδα σας και να καταλήξουν σε κάποιον ανταγωνιστή σας, ο οποίος έχει επενδύσει στη χρήση ενός πιστοποιητικού SSL.

► Πλέον, η μακροχρόνια προσπάθεια της Google για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο, την οποία η ίδια εκφράζει με το moto “HTTPS everywhere” είναι γεγονός. Μετά από την σχετική (όχι και τόσο πρόσφατη) ανακοίνωση της Google, ο Chrome, ο πιο δημοφιλής browser παγκοσμίως, θα σηματοδοτεί πλέον αρνητικά όσα websites δεν χρησιμοποιούν ενεργά πιστοποιητικά SSL καθιστώντας το HTTPS μονόδρομο.

→ Όταν λοιπόν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί SSL, οι χρήστες που την επισκέπτονται μπορούν να καταλάβουν πολύ εύκολα ότι βρίσκονται υπό ασφαλή σύνδεση. Αρκεί να κοιτάξουν στη διεύθυνση της ιστοσελίδας, όπου θα δουν το πρόθεμα “https”, αντί του κλασικού “http”, αλλά και το εικονίδιο με το λουκέτο ή το σύμβολο της εταιρείας που παρέχει το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό.


IpHost Support - Innovative Web Solutions