Γνωσιακή Βάση: Συχνές Ερωτήσεις
0110 - Αποστολή email μέσω SMTP authentication | OpenCart

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε SMPT authentication στο OpenCart, θα πρέπει αλλάξει η προεπιλεγμένη ρύθμιση PHP mail() (sendmail), έτσι ώστε να λειτουργεί με πιστοποιημένη εξερχόμενη αλληλογραφία (SMTP).


Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα όπως θα δείτε παρακάτω, καθώς υποστηρίζεται πλήρως από το OpenCart χωρίς επιπλέον πρόσθετα/extensions. Έτσι, π
έρα από την ασφαλή σύνδεση και αποστολή δεδομένων (αφού απαιτείται διαπίστευση του λογαριασμού email που στέλνει μηνύματα), επιτυγχάνεται και η αποφυγή ενδεχόμενης δραστηριότητας spam - αποστολής ανεπιθύμητης αλληλογραφίας - εν αγνοία σας.


Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικές οδηγίες με την απαιτούμενη παραμετροποίηση:


Αφού συνδεθείτε στο διαχειριστικό του OpenCart, επιλέγετε System  Settings από το κάθετο μενού αριστερά



Επιλέγετε το μπλέ κουμπί Edit που βρίσκεται στα δεξιά της λίστας των καταστημάτων σας



Στη συνέχεια επιλέγετε την καρτέλα Mail



Αλλάζετε την επιλογή του Mail Engine σε SMTP και στη συνέχεια ορίζετε στο Mail Parameters τη διεύθυνση email που επιθυμείτε να στέλνει. Ως SMTP Hostname ορίζετε το αντίστοιχο host name (συνήθως είναι το mail.domain.tld). Στο πεδίο Mailer, επιλέγετε SMTP και στο SMTP Host ορίζετε το host name (συνήθως είναι το mail.domain.tld). Εφόσον δεν το γνωρίζετε ήδη, μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο σχετικό άρθρο → "Απαραίτητες παράμετροι για τη ρύθμιση mail client". Επίσης, στα πεδία SMTP Username/Password πρέπει να συμπληρωθεί ολόκληρη η διεύθυνση email όπως επίσης και ο αντίστοιχος κωδικός πρόσβασης. Τέλος, αλλάζετε το SMTP Port → 465



Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποθηκευτούν οι παραπάνω ρυθμίσεις, επιλέγετε πάνω δεξιά το μπλέ κουμπί Save



Εφόσον δεν έχει γίνει κάποιο λάθος και οι ρυθμίσεις αποθηκευτούν θα δείτε το σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης




→ Πλέον η προεπιλογή PHP Mail έχει αλλάξει σε SMTP και όλα τα εξερχόμενα μηνύματα (πχ. επιβεβαίωση παραγγελίας ή από τη φόρμα επικοινωνίας σας) θα χρησιμοποιούν το λογαριασμό που ορίσατε!



* τα παραπάνω screenshots αφορούν την τελευταία σταθερή έκδοση (OpenCart 3.0.3.7) κατά τη συγγραφή του παρόντος οδηγού


Για οποιαδήποτε απορία ή τυχόν ζήτημα που προκύψει αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τεχνικό μας τμήμα, στέλνοντας ένα email στο support@iphost.net και αναγράφοντας στον τίτλο του μηνύματος [SMTP Authentication @ OpenCart] καθώς και το domain σας.


IpHost Support - Innovative Web Solutions