Γνωσιακή Βάση: Emails > cPanel
0240 - Πώς δημιουργώ ένα Autoresponder

Για να δημιουργήσετε ένα Autoresponder (αυτοματοποιημένες email απαντήσεις), από το cPanel >> Home >> Email >> Autoresponders

διαλέγετε από το μενού Managing το domain στο οποίο ανήκει το email που θέλετε να προσθέσετε την αυτοματοποίηση (ή αφήνετε το προεπιλεγμένο All Domains) και επιλέγετε Add Autoresponder.

Έπειτα, ορίζετε τις παραμέτρους του Autoresponder και ολοκληρώνετε πατώντας Create.

Πιο συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την μορφή κωδικοποίησης χαρακτήρων (Character Set - η προεπιλογή είναι UTF-8, για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον Οδηγό τοπικών ρυθμίσεων κωδικοποίησης χαρακτήρων), τo χρονικό διάστημα σε ώρες μεταξύ των αυτόματων απαντήσεων προς το ίδιο email (Interval - ορίζοντας μηδέν {0} ώρες, θα στέλνει πάντα απάντηση), το Email που θέλετε να προσθέσετε το Autoresponder, καθώς και το αντίστοιχο Domain στο οποίο ανήκει. Στο παρακάτω παράδειγμα, στο πεδίο Email βάλαμε "mailuser" και στο Domain επιλέξαμε "webpages.gr" (mailuser@webpages.gr).

Αν προσπαθήσετε να ορίσετε στο πεδίο Email ολόκληρο το email, θα εμφανιστεί το σφάλμα "You can only use letters, numbers, periods, hyphens, and underscores." Στα πεδία From / Subject συμπληρώνετε το όνομα αποστολέα και το θέμα της απάντησης που θέλετε να δεί ο παραλήπτης και στη συνέχεια καταχωρείτε στο Body το μήνυμα του autoresponder. Τέλος, επιλέγετε Start / Stop αν επιθυμείτε να ενεργοποιηθεί και απενεργοποιηθεί ο autoresponder αυτόματα, ή επιλέγετε Start: Immediately / Stop: Never αντίστοιχα.

 

Σημείωση: Όταν δημιουργείτε ένα Autoresponder σε ένα email, η εισερχόμενη αλληλογραφία προς το ίδιο email καταλήγει στο Inbox/Εισερχόμενα κανονικά, η μόνη διαφορά είναι πως το email σας απαντάει αυτόματα για εσάς, ενώ μπορείτε επίσης να βλέπετε και τα auto-replies στα Sent/Εξερχόμενα ακριβώς όπως και αν τα στέλνατε εσείς. Επίσης, όλα τα autoresponders που δημιουργείτε αγνοούν εισερχόμενα emails χαρακτηρισμένα με score 5 ή περισσότερο από τη λειτουργία <Spam Filters>.

Προσοχή: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα autoresponder ανά διεύθυνση email. Αν προσπαθήσετε να προσθέσετε πολλαπλά autoresponders στο ίδιο email, θα λάβετε το μήνυμα "This email address already has an autoresponder".


IpHost Support - Innovative Web Solutions