0090 - Τι είναι το catch-all email

Το catch-all email πρόκειται για μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να λαμβάνετε όλα τα emails προς το domain σας, που σε άλλη περίπτωση δε θα λαμβάνατε αν η διεύθυνση που στάλθηκαν δεν υπάρχει, πχ. λόγω τυπογραφικού λάθους.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος στείλει ένα email στο example@yourdomain.com ενώ το"example" email account δεν υπάρχει, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία catch-all (Default Address στο cPanel) μπορούμε και πάλι να λάβουμε το μήνυμα, στο catch-all email που έχουμε ορίσει.

Διαφορετικά, μπορούμε απλά να μη λαμβάνουμε τα εν λόγω emails, αλλά να ενημερώνουμε τον αποστολέα πως προσπάθησε να στείλει email σε διεύθυνση που δεν υφίσταται.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ίδιας λειτουργίας, καθώς μπορούμε να απορρίψουμε το μήνυμα αλλά και να ορίσουμε συγκεκριμένη αυτοματοποιημένη απάντηση προς τον αποστολέα. 

→ Στην περίπτωση που δεν ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα απόρριψης και αυτοματοποιημένης απάντησής μας στον αποστολέα και δεν ορίσουμε κάποιο λογαριασμό catch-all email, τότε ο αποστολέας πάλι θα λάβει αυτοματοποιημένη απάντηση με τον τίτλο "Mail delivery failed: returning message to sender" - αλλά όχι από δικό μας email.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το μήνυμα σφάλματος (χωρίς ορισμένο catch-all) Mail delivery failed: returning message to sender


IpHost Support - Innovative Web Solutions