Γνωσιακή Βάση: Συχνές Ερωτήσεις
0050 - Πώς μπορώ να εγκαταστήσω Joomla plugins

Σε αντίθεση με άλλα CMS όπως το WordPres, στο Joomla! υπάρχει πληθώρα προεγκατεστημένων plugins μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του - πέρα από όσα μπορείτε να κατεβάσετε χειροκίνητα όπως θα περιγράψουμε παρακάτω.

Η εγκατάσταση επιπλέον components/plugins/modules στο Joomla! είναι γενικά εύκολη διαδικασία. Αφού κατεβάσετε το πρόσθετο που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε, μέσα από το διαχειριστικό του Joomla! πηγαίνετε στο admin area >> Extensions >> Install/Uninstall. Στην κατηγορία Upload Package File πατάτε Browse και εντοπίζετε το αρχείο που θέλετε να εγκαταστήσετε. Στη συνέχεια πατάτε Upload File & Install για να ανεβεί το αρχείο στο web server σας και να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. 

Σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία αυτή δε θα λειτουργήσει. Μερικές φορές χρειάζεται να αποσυμπιέσετε (unzip / unrar) το αρχείο του component/plugin/module που κατεβάσατε πριν την εγκατάσταση. Αν λαμβάνετε κάποιο μήνυμα που αναφέρει πως το αρχείο δεν έχει τη σωστή μορφή, πιθανότατα πρόκειται για αρχείο που απαιτεί αποσυμπίεση και εγκατάσταση των επι μέρους αρχείων.

Σε κάθε περίπτωση, κάποια πρόσθετα πιθανόν να έχουν ειδικές / επιπλέον οδηγίες εγκατάστασης. Επίσης σημειώστε πως όλα τα πρόσθετα (components/plugins/modules) στο Joomla! πρέπει να ενεργοποιηθούν μετά την εγκατάστασή τους προκειμένου να λειτουργήσουν.

Αν δεν ξέρετε ποιό πρόσθετο να εγκαταστήσετε πρώτο, όπως στην πραγματική ζωή μας έτσι και στο Joomla! - η ασφάλεια είναι το παν, οπότε δείτε πως θα προστατεύσετε την Joomla! σελίδα σας από spam και εγκαταστήστε ένα από τα σημαντικότερα πρόσθετα στη Joomla! σελίδα σας.


IpHost Support - Innovative Web Solutions